logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Draga braćo i sestre, Bog se danas raduje. Bog se raduje gledajući nas. Blažena Djevica Marija je s nama, a Božja radost naša je jakost. Draga djeco, Vas posebno pozdravljam. Bog se vama raduje. Bogu je drago što ste ovdje kod Majke Božje, Majke Isusove. Dragi mladi, Vama se isto Bog raduje. Vama koji ste u tako velikom broju došli na ovo hodočašće. Našim obiteljima koje su danas ovdje zajedno. O, što je to lijepo kada obitelj zajedno hodočasti Majci Božjoj. To nek bude redovita praksa, zavjet godišnjeg našeg hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj. Toliki ste došli pješke. To je znak koji govori. Sve to draga braćo i sestre nam ukazuje na ovo; kako ima puno dobra među nama. Nije naša zemlja samo lijepa domovina, u njoj su i dobri ljudi. To nek bude snaga i molimo Boga da nam dade tu milost da bude i u toj lijepoj domovini sve bolje uređeno. Da budu ljudi još zadovoljniji, ali nekad smo i opterećeni jer kao da nas se stalno pritišće nekim ružnim stvarima i crnim vijestima, kao da nema toliko dobra u našoj sredini. Stoga, ustanimo i gledajmo na ono dobro i to dobro širimo. Izazovimo to dobro da bude Božji blagoslov u našoj sredini, u našoj domovini Hrvatskoj.
˜— kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2016.

kip

Odjeci hodočašća

Dragi hodočasnici!


Kako bismo mogli ostvariti kvalitetniju međusobnu komunikaciju pokrenuli smo projekt "Odjeci hodočašća".
Cilj nam je da svoje izvještaje s hodočašća, dojmove i zapažanja, možete podijeliti sa svim štovateljima Majke Božje Bistričke.

Projekt je namijenjen :

Župama
Svaka župa može se registrirati na naše stranice gdje će imati mogućnost objavljivanja vijesti i fotogalerija sa hodočašća. Župama biti će omogućen modul za najavu termina hodočašća.

Udrugama i organizacijama
Udruge i organizacije biti će u mogućnosti objavljivati vijesti i fotogalerije

Fizičkim osobama
Fizičke osobe biti će u mogućnosti objavljivati vijesti i fotogalerija
Svi registrirani korisnici biti će obaviještavani o tijeku projekta.

Administrator ima pravo korigirati ili ukloniti Vašu objavu, ako nije u skladu s uvjetima korištenja Portala.

Kako do nas?