logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Odjeci hodočašća

Dragi hodočasnici!


Kako bismo mogli ostvariti kvalitetniju međusobnu komunikaciju pokrenuli smo projekt "Odjeci hodočašća".
Cilj nam je da svoje izvještaje s hodočašća, dojmove i zapažanja, možete podijeliti sa svim štovateljima Majke Božje Bistričke.

Projekt je namijenjen :

Župama
Svaka župa može se registrirati na naše stranice gdje će imati mogućnost objavljivanja vijesti i fotogalerija sa hodočašća. Župama biti će omogućen modul za najavu termina hodočašća.

Udrugama i organizacijama
Udruge i organizacije biti će u mogućnosti objavljivati vijesti i fotogalerije

Fizičkim osobama
Fizičke osobe biti će u mogućnosti objavljivati vijesti i fotogalerija
Svi registrirani korisnici biti će obaviještavani o tijeku projekta.

Administrator ima pravo korigirati ili ukloniti Vašu objavu, ako nije u skladu s uvjetima korištenja Portala.

Kako do nas?