logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

Slavko Brekalo

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, brat, tast, šogor, ujak, tetak, stric, gospodin Slavko Brekalo, blago u Gospodinu preminuo u nedjelju, 3. siječnja 2021. godine u 64. godini života.


Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u utorak, 5. siječnja 2021. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.

Sv. misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.


Počivao u miru Božjem!


Ožalošćeni: supruga Brigita, kći Ana, unuci Nina i Viktor, zetovi Zlatko i Tomislav, sestra Anđa, braća Stipo, Ivica i Marko, nećakinje i nećaci, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?