logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Marija Dijanić r. Gabud

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, prabaka, sestra, svekrva, punica, teta, gospođa Marija Dijanić r. Gabud iznenada blago u Gospodinu preminula u utorak, 26. studenog 2019. godine nakon kratke i teške bolesti u 91. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u četvrtak, 28. studenog 2019. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Lazu Bistričkom   

Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: sin Ivan, snaha Katica, kćeri Anica i Biserka, zetovi Viktor i Jurica, braća Josip, Milek i Tomek s obiteljima, sestre Tereza i Zora s obiteljima, unuci Kristina, Kristijan, Zvjezdana, Suzana, Tihana, Biserka, Violeta, Krešimir, Tihomir, Oliver, Maja, Ivančica, Jelena, Ana, Jurica, Tanja, Ivan, Tomislav, Maritna i Marko, praunuci Sara, Bruno, Maria Paula, Dorian, Luka, Karlo, Petar, Rebeka, Leticija, Lucija, Matija, Patrik, Domagoj, Borna, Mia, Lea, Mihael, Josip, Petra, Mateo, Emanuel, Luka, Tea, Lana, Gabriela, Martin, Dalibor i Jan, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?