logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Marija Dijanić r. Gabud

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, prabaka, sestra, svekrva, punica, teta, gospođa Marija Dijanić r. Gabud iznenada blago u Gospodinu preminula u utorak, 26. studenog 2019. godine nakon kratke i teške bolesti u 91. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u četvrtak, 28. studenog 2019. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Lazu Bistričkom   

Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: sin Ivan, snaha Katica, kćeri Anica i Biserka, zetovi Viktor i Jurica, braća Josip, Milek i Tomek s obiteljima, sestre Tereza i Zora s obiteljima, unuci Kristina, Kristijan, Zvjezdana, Suzana, Tihana, Biserka, Violeta, Krešimir, Tihomir, Oliver, Maja, Ivančica, Jelena, Ana, Jurica, Tanja, Ivan, Tomislav, Maritna i Marko, praunuci Sara, Bruno, Maria Paula, Dorian, Luka, Karlo, Petar, Rebeka, Leticija, Lucija, Matija, Patrik, Domagoj, Borna, Mia, Lea, Mihael, Josip, Petra, Mateo, Emanuel, Luka, Tea, Lana, Gabriela, Martin, Dalibor i Jan, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?