logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Lakše ozlijeđen župni vikar

Župni vikar u župi Marija Bistrica D. P. lakše je ozlijeđen uslijed potresa koji je pogodio Zagreb u nedjelju 22. ožujka. Svećenik se u trenutku prvoga potresa zatekao na stepenicama na otvorenom uz baziliku, a uslijed zadrhtavanja tla u paničnom trku pao je te ozlijedio lijevu potkoljenicu, rame i područje oko očiju. Pregledan je u bolnici u Zaboku, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je otpušten na kućnu njegu.

Na doljnjem linku pogledajte fotografije i videe na kojem su vidljiva oštećenja svetišta zbog potresa, ali i mjesto gdje je pao župni vikar i ozlijedio se.

Foto/video ostećenja u svetistu

Kako do nas?