logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

Katarina Brlečić r. Jurgec

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga voljena Katarina Brlečić r. Jurgec blago u Gospodinu preminula u ponedjeljak, 2. studenog 2020. godine u 88. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u srijedu, 4. studenog 2020. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                              Počivala u miru Božjem!

Tvoji: Mira i Andreja, Ljerka s obitelji, brat Josip s obitelji, i svi ostali koji su te voljeli i nikada te neće zaboraviti.

“Oni koje volimo ne odlaze, oni su svakodnevno pored nas,
Možda ih ne vidimo i ne čujemo, ali su uvijek blizu, voljeni i srcu dragi“

.

Kako do nas?