logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

Josip Kuk

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi otac, djed, pradjed, svekar, tast, brat, ujak, tetak, gospodin Josip Kuk, blago u Gospodinu preminuo u utorak, 9. veljače 2021. godine nakon kratke i teške bolesti u 75. godini života.


Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u subotu, 13. veljače 2021. godine u 13.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.


Počivao u miru Božjem!


Ožalošćeni: kćeri Anita, Kristinka i Suzana, sin Ivan, snaha Sandra, zetovi Stjepan, Ivan i Danijel, unučad Katarina, Kristijan, Rudi, David, Marko, Dominik, Klaudija, Tijan, Juraj, Ružica i Josip, praunučad Noa, Eva i Ivano, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?