logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

Hvala za vaš dar!

Ovim putem želimo iskazati svoju zahvalnost svima koji ste svojim suosjećanjem, darom ili donacijom izrazili svoju blizinu nakon požara koji je izbio u svetištu u noći 13. listopada. U trenutku nakon dovršenih i još u cijelosti neisplaćenih radova na obnovi zvonika, ova sanacija i nadolazeća obnova, još je jedan zadatak koji nam preostaje za godine koje slijede.

Hvala, Hvala, Hvala!!!

Broj računa u Zagrebačkoj banci:
IBAN: HR9623600001101810196;
SWIFTZABA HR 2X

Kako do nas?