logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

EUROPSKI SUSRET NACIONALNIH RAVNATELJA PAPINSKIH MISIJSKIH DJELA

Susret europskih ravnatelja Papinskih misijskih djela održati će se u Zagrebu od 1. do 5. ožujka 2015. godine. Tijekom četverodnevnog boravka europski će nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela, povodom 50 godina od donošenja Dekreta o misijskoj djelatnosti Crkve – Ad GentesDrugoga vatikanskog sabora, raspravljati o mnogim gorućim temama misijskog djelovanja Crkve u Europi i u svijetu, posebno analizirajući situaciju na temelju apostolskih pobudnica Evangelii nuntiandi pape Pavla VI. i Evangelii gaudium pape Franje.

Europski nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela, na čelu s domaćinom vlč. Antunom Štefanom, nacionalnim ravnateljem PMD-a u Republici Hrvatskoj, će u utorak, 3. ožujka, slaviti svetu misu u Mariji Bistrici u 17.00 sati, a nju će predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup mons. Alessandro D'Errico.

Pozivamo sve vjernike vaše župe, ali i susjednih župa da dođu na tu sv. misu kako bi, za vrijeme njihova boravka u Hrvatskoj, europski ravnatelji imati prigodu doživjeti bogatstvo življene vjere u župama Zagrebačke nadbiskupije i osjetiti ljubav koju hrvatski vjernici osjećaju prema misijama i misionarima u vašem kraju.

Kako do nas?