logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

Duhovna priprema za svetkovinu Uskrsa - Dan posta i molitve

Dragi župljani i hodočasnici, pozivamo vas na molitvenu akciju pod nazivom „Dan posta i molitve“ s kojom se u prekrasnom korizmenom vremenu želimo još aktivnije pripremiti za svetkovinu Uskrsa. Dan posta i molitve odvijao bi se četvrtkom. Oni koji se odluče, toga dana bi:
- Postili o kruhu i vodi (ili čaju) – toga dana možemo postiti i od tv, interneta, radija, a sve u svrhu da u svom srcu stvorimo prostor tišine i mira te osluškujemo Božju riječ.
- Osobna molitva – svaki molitelj dobio bi molitveni tekst koji bi bio sastavljen od biblijskog čitanja, razmatranja, molitava za osobne i zajedničke potrebe
- Zajednička molitva – svakako bi bilo dobro da molitelj toga dana sudjeluje na sv. Misi, a svi bismo se zajedno našli u našoj crkvi na zajedničkoj molitvi u 18.30 h.

Svi koji se želite na ovaj način pripremiti za svetkovinu Uskrsa, mogu se u sakristiji upisati u knjigu molitelja ili poslati mail na svetiste.mbb@gmail.com. Molitvene tekstove bismo dijelili svake nedjelje za četvrtak koji dolazi ili bismo ih moliteljima slali putem maila.

Kako do nas?