logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Danica Čukman r. Štefanek

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest  da je naša draga majka, baka, prabaka, svekrva, punica, sestra, teta, gospođa Danica Čukman, r. Štefanek blago u Gospodinu preminula u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. godine nakon duge i teške bolesti u 81. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u utorak, 9. lipnja 2020. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                              Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: sin Ivan, kćeri Vesna i Jasna, zetovi Zdravko i Josip, snaha Jasminka, unuci Petra, Ivana, Lucija, Mihaela, Dora, Filip i Ana, praunuci, sestra Ruža, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?