logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Barbara Lacković r. Jakopec

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, prabaka, svekrva, teta, ujna, gospođa Barbara Lacković, r. Jakopec iznenada blago u Gospodinu preminula u nedjelju, 24. svibnja 2020. godine u 83. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice obavit će se u krugu obitelji.    

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: sin Mladen, snahe Đurđa i Dragica, unučad Borna sa suprugom Ivanom, Sara, Željka sa suprugom Borisom, Mario, Ema sa suprugom Mariom, praunučad Dominik, Dora i Nika, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?