logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

Barbara Jakopec r. Jakopec

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, prabaka, punica, sestra, teta, strina, gospođa Barbara Jakopec r. Jakopec blago u Gospodinu preminula u nedjelju, 10. siječnja 2021. godine nakon duge i teške bolesti u 89. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u srijedu, 13. siječnja 2021. godine u 14.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici    

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                              Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: kćeri Ljubica i Darinka, zet Božidar, unuka Dubravka sa suprugom Krešimirom, praunuci Marta i Bruno, sestra Ivanka, nećakinja Biserka, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?