logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Zahvalnica na kraju hodočasničkog ljeta

Nedjelja 28. listopada 2018. je zahvalna nedjelja na kraju hodočasničkog ljeta. Svete mise su u 7:30, 9:00, 11:00, 16:00 i 18:00 sati.

U 16 sati je Sveta misa zadušnica za preminule župljane naše župe koji su se preselili u vječnost od 1.11.2017. Kod Svete mise za naše pokojne zapalit ćemo svijeće koje ćemo nakon Svete mise u procesiji ponijeti na Bistričko groblje. Ovom Svetom misom želimo zahvaliti Bogu za dar njihova života, želimo moliti za njihov sretan prijelaz u vječnu domovinu i želimo posvjedočiti kršćansku nadu tugujućim obiteljima.

Od iduće nedjelje svete mise nedjeljom su u 7:30, 9:00, 11:00 i 16:00 sati.

Do 31. listopada još se može pogledati izložba "Papa putnik - bistrički hodočasnik" 20-godišnjica posjeta pape Ivana Pavla II. Mariji Bistrici i beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca (3.X.1998. - 3.X.2018.).

Kako do nas?