logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Franjo Habazin

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, pradjed, tast, gospodin Franjo Habazin, blago u Gospodinu preminuo u srijedu, 5. prosinca 2018. godine u 81. godini života.

Posljednji ispraćaj dragog pokojnika bit će u petak, 7. prosinca 2018. godine u 15.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni: supruga Marija, kćeri Mirjana i Suzana, sin Ivica s obitelji, zet Vjeko, unuci Miljenko, Mario i Marko, praunuk Dino, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?