logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

9. Hodočašće Sisačke biskupije i 7. hodočašće mladih Sisačke biskupije

Deveto zavjetno hodočašće Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održat će se u subotu 18. kolovoza. U 9 sati je križni put na kalvariji. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati, za okupljene hodočasnike, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

U petak, 17. kolovoza biskup Košić sudjelovat će s mladima Sisačke biskupije na prigodnom programu prilikom sedmog hodočašća mladih biskupije u ovo Svetište. Program za mlade započinje u 18 sati misnim slavljem u bistričkoj bazilici. U 21:30 održat će se put svjetla na kalvariji, a u 23 sata klanjanje u dvorani Božanskog milosrđa.

Kako do nas?