logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

Zlatko Dalić svjedočio vjeru i istaknuo važnost obitelji

U petak 10. ožujka 2023. je u Dvorani Božjeg milosrđa, održana prva od dvije korizmene tribine u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Svetišta MBB-e. Gost je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, tema je bila ”Promicanje izvrsnosti zajedništva i domoljublja”, a moderator Branimir Bilić, koji je i pokretač korizmenih tribina u Mariji Bistrici. Zlatko Dalić u Mariju Bistricu je stigao zajedno sa suprugom Davorkom na misu prije same tribine, a dočekali su ga načelnik i predsjednik općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Josip Milički i Teodor Švaljek, predsjednik i članica predsjedništva Ogranka matice Hrvatske u Mariji Bistrici Damir Galoić i Zrinka Švaljek-Brlečić, te Branimir Bilić sa suprugom Anom. Misu je predslavio rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Nakon mise, a prije početka tribine Dalić se zadržao u kratkom razgovoru sa malim nogometašicama NK Mladost MB, s kojima se i fotografirao.

Jučer je u Dvorani Božjeg milosrđa, održana prva od dvije korizmene tribine u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Svetišta MBB-e. Gost je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, tema je bila ”Promicanje izvrsnosti zajedništva i domoljublja”, a moderator Branimir Bilić, koji je i pokretač korizmenih tribina u Mariji Bistrici. Zlatko Dalić u Mariju Bistricu je stigao zajedno sa suprugom Davorkom na misu prije same tribine, a dočekali su ga načelnik i predsjednik općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Josip Milički i Teodor Švaljek, predsjednik i članica predsjedništva Ogranka matice Hrvatske u Mariji Bistrici Damir Galoić i Zrinka Švaljek-Brlečić, te Branimir Bilić sa suprugom Anom. Misu je predslavio rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Nakon mise, a prije početka tribine Dalić se zadržao u kratkom razgovoru sa malim nogometašicama NK Mladost MB, s kojima se i fotografirao.

Glazbena gošća tribine bila je Marina Matošević. Druga ovogodišnja korizmena tribina će se održati u petak 24. ožujka, također u Dvorani Božjeg milosrđa u 19 sati. Na temu “Kulturna baština u sudaru s potresom i graditeljima” gostovat će dr. sc. Dragan Damjanović, redoviti profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Tribinu možete pogledati OVDJE.

Autor teksta i fotografija: Elvis Lacković

Kako do nas?