logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

Susret zajednice Vjera i svjetlo

Pozivamo obitelji koje imaju dijete/odraslu osobu s intelektualnim teškoćama, kao i sve koji se žele s njima pobliže upoznati, na susret sa zajednicom Vjera i svjetlo u nedjelju 9.6.2024. nakon svete mise u 18:00 sati u dvorani Božjeg milosrđa.

Vjera i svjetlo je međunarodni crkveni pokret koji otkriva dar osoba s intelektualnim teškoćama stvarajući među njima, obiteljima i prijateljima zajednicu međusobnog prijateljstva i prihvaćanja u duhu Evanđelja.

Zahvaljujući divnim ljudima s intelektualnim poteškoćama, mi dobivamo veliki blagoslov upoznavanja jednog jednostavnog svijeta u kojem oni žive. Svijeta punog ljubavi, spontanosti, prihvaćanja i vjere, baš onakvog kakav Isus želi za nas; Onog u kojem nema razlike među ljudima; Onog u kojem slabost i poteškoće postaju izvor snage za nošenje životnoga križa; Onog u kojem s lakoćom prihvaćamo jedni druge, dijelimo sve jedni s drugima, ali ne budeći nestvarne nade, već donoseći istinsku nadu i potporu u nošenju s kušnjama i trpljenjem. Takav svijet i mi želimo širiti u ovoj našoj Zajednici; da jedni drugima dajemo Vjeru i da jedni drugima donosimo Svjetlo.

Pozivamo i Vas da upoznate te posebne ljude koji poput Malog Princa svijet srcem gledaju, jer ono bitno očima je nevidljivo. Dopustite im da i Vas nauče srcem tražiti jedni druge, dušom doticati; tada ćete moći vidjeti da je ovaj svijet jedno zaista ljepše mjesto. Tada će naše živote ispuniti dragocjene sitnice i ljudi koji su nam darovani i koji su nas dotaknuli svojom prisutnošću da nakon njih više nismo bili isti…

Veselimo se Vašem dolasku!!! 

Kako do nas?