logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

Iznenada preminuo isusovac o. Danijel Koraca

Zagreb, (IKA) - Isusovac o. Danijel Koraca iznenada je preminuo u utorak 20. listopada, okrijepljen svetim sakramentima, u 38. godini života, 19. godini redovništva, i devetoj godini svećeništva.

Danijel Koraca rođen je u Rijeci 24. travnja 1978. godine. Nakon završene osnovne škole u rodnome gradu, upisao je, kao isusovački kandidat, Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Živio je u sjemeništu "Augustin Bea" na Fratrovcu do 1997., kada je stupio u Družbu Isusovu u kojoj je prošao redovitu formaciju: dvije godine novicijata u Splitu, studij filozofije u Zagrebu, dvogodišnju pastoralnu praksu na župi sv. Ignacija u Sarajevu te studij teologije u Zagrebu. Nakon svećeničkog ređenja 23. lipnja 2007. godine, kroz dvije godine obnašao je službu župnog vikara u župi Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Godine 2009. poslan je na studij liturgike na Papinski liturgijski institut u Rimu, gdje je magistrirao 2011. te doktorirao 12. siječnja 2015. s tezom "Dragutin Kniewald i Martin Kirigin, OSB. Dvojica predvodnika liturgijske obnove u Hrvatskoj." Nakon povratka sa studija počeo je predavati na Filozofsko-teološkom institutu i Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Imenovan je i generalnim tajnikom Fakulteta. Ujedno je postao duhovnik bogoslova u Kući odgoja "P. Ante Gabrić" na Fratrovcu i duhovnik Akademskog zbora Palma. Rado je sudjelovao u liturgijskim slavljima bistričke župe i svetišta.

Ispraćaj pokojnika je u ponedjeljak 26. listopada u 11.40 sati na groblju Mirogoj u Zagrebu, a pogrebni obredi istoga dana na Gradskom groblju u Opatiji u 16 sati. 
Misa zadušnica u Zagrebu bit će slavljena istoga dana nakon ispraćaja u 12.45 sati u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu.

Kako do nas?