logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

Duhovna priprema za svetkovinu Božića - Dan posta i molitve

Dragi župljani i hodočasnici, pozivamo vas na molitvenu akciju pod nazivom „Dan posta i molitve“ s kojom se u prekrasnom liturgijskom vremenu došašća želimo još aktivnije pripremiti za svetkovinu Božića. Dan posta i molitve odvijao bi se kroz četiri četvrtka u došašću (1., 8., 15. i 22. prosinca).


Oni koji se odluče, toga dana bi:
• postili o kruhu i vodi (ili čaju) – toga dana možemo postiti i od tv, interneta, radija, a sve u svrhu da u svom srcu stvorimo prostor tišine i mire te osluškujemo Božju riječ.
• Osobna molitva – svaki molitelj dobio bi svakog četvrtka molitveni tekst. Molitveni tekst bio bi sastavljen od biblijskog čitanja, razmatranja, molitava za osobne i zajedničke potrebe
• Zajednička molitva – svakako bi bilo dobro da molitelj toga dana sudjeluje na sv. Misi u 18:00h i zajedničkom klanjanju u 18:30h.


Svi koji se želite na ovaj način pripremiti za svetkovinu Božića, mogu se u sakristiji upisati u knjigu molitelja ili poslati mail na svetiste.mbb@gmail.com. Molitvene tekstove bismo dijelili svake nedjelje za srijedu koja dolazi ili bismo ih moliteljima slali putem maila.

Kako do nas?