logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

kip

31. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Vojni ordinarijat u RH, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 31. Hodočašću hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke. Hodočašće će se održati u nedjelju 1. listopada.

Sudionici hodočašća, su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji predstavnici udruga iz Domovinskog rata svih županija i Grada Zagreba i djelatnici Ministarstva branitelja.

Do 7.45 sati planiran je dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu
8.00 - 10.00 mogućnost za svetu ispovijed u crkvi na otvorenom bl. Alojzije Stepinac
8.30 - 9.30 pobožnost Križnog puta
10.00 -11.45 Koncelebrirana sveta misa (IZOSTAJE MISA U 11 SATI) 
Koncelebrirano euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodit će mons. dr. Jure Bogdan, vojni biskup u RH. Na misi će pjevati klapa HRM "Sveti Juraj" i Policijska klapa "Sv. Mihovil", uz pratnju Orkestra oružanih snaga RH.

Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi hodočašće na Prvom programu od 10.00 h.

Nacionalno hodočašće u Mariju Bistricu organizira se od 1993. S početkom lurdskog hodočašća u svibnju 1993. godine za blagdan Gospe od krunice organizirano je iste godine i prvo nacionalno vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće okuplja veliki broj vojnika i redarstvenika, ministre obrane, unutarnjih poslova te branitelja, načelnika GS i ravnatelja policije, generalne i admirale, visoke dužnosnike vojske i policije te njihove obitelji. Na ovom hodočašću često su prisutni i delegati drugih vojnih ordinarijata u svijetu što stvara posebno duhovno ozračje.

Kako do nas?