logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Zdravko Petrinec

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, tast, svekar, brat, šogor, stric, tetak, gospodin prof. dr. sc. Zdravko Petrinec dr. vet. med. blago u Gospodinu preminuo u nedjelju 17. studenog 2019. godine nakon kratke i teške bolesti u 75. godini života.

Posljedni ispraćaj dragog pokojnika bit će u četvrtak, 21. studenog 2019. godine u 14.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni: supruga Marija, kći Irena, sin Krešimir, zet Davorin, snaha Maja, brat Zlatko, unučad Ninoslav,Tomislav, Lana i Charlie, nećaci Tomislav i Ivan, nećakinja Draženka, šogorice Marija i Mira, te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Kako do nas?