logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Vladimir Klapač

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi sin, suprug, otac, brat, stric, zet, šogor, gospodin Vladimir Klapač blago u Gospodinu preminuo u utorak, 11. lipnja 2019. godine nakon duge i teške bolesti u 59. godini života.

Posljedni ispraćaj dragog pokojnika bit će u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni: majka Katarina, supruga Natalija, kći Paola, sin Mateo, brat Marijan, šogorice Zdenka i Milica, punica Mirjana, šogor Marijo, nećaci Marina, Tanja, Tomislav i Kristijan, te ostala rodbina i prijatelji.

AUTOBUS POLAZI OD SREBAČIĆA U 15.00 I VATROGASNOG DOMA U 15.15 SATI.

Kako do nas?