logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Viktor Vuraić

S tugom u srcu javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima da je u petak, 07.12 2018 godine prestalo kucati dobro i plemenito srce našeg dragog oca i djeda, gospodina Viktora Vuraić.

06.02 1936 - 07.12 2018

Ispraćaj dragog pokojnika bit će u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

Na nebu među zvijezdama neka Te čuvaju dobri Anđeli.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni: kći Ksenija, unuka Nives Urbas, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?