logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Stjepan Krajačić

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi otac, djed, svekar, stric, ujak, tetak, šogor, gospodin Stjepan  Krajačić blago u Gospodinu preminuo u subotu, 25. veljače 2017. godine nakon kratke bolesti

u 87. godini života.

Posljednji ispraćaj dragog pokojnika bit će u srijedu, 01. ožujka 2017. godine u 15.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.

               Sv.misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni : sin Vladimir, snaha Đurđa, unučad Benito, Ivana i Tomislav, nećakinje i nećaci, šogori i šogorice, te ostala rodbina i prijatelji.

AUTOBUS POLAZI OD SREBAČIĆA U 14.30 I VATROGASNOG DOMA U 14.45 SATI.

Kako do nas?