logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Razriješenje službe župnog vikara vlč. Ivana Zovka

Dragi župljani i dragi hodočasnici,

zbog potreba pastoralne službe i sporazumno sa mnom, odlukom zagrebačkoga nadbiskupa, uzoritoga gospodina Josipa kardinala Bozanića, 20. lipnja 2018. godine razriješen sam službe župnog vikara u Svetištu Majke Božje Bistričke i u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Pregradi i istodobno upraviteljem župe sv. Mirka u Kostelu.

U svom nadolazećem svećeničkom djelovanju u srcu ću zasigurno nositi neizbrisivi trag i trajno nadahnuće prelijepim bistričkim krajem i njegovim žiteljima. Ovom prigodom želim Vam izreći svoju zahvalu na svakoj dobronamjernoj riječi, sugestiji, susretu a osobito molitvi.

Svaki novi dan nam daje mogućnost da učinimo nešto dobro, nadam se da sam vrijeme provedeno u župi i Svetištu Majke Božje Bistričke i iskoristio u tom ozračju, ali uvijek svjestan da sam mogao i bolje. Nažalost, u životu ponekad nismo imuni na mnoga opterećenja i promašenosti u vlastitom djelovanju no potrebno je pronaći vremena i reći 'žao mi je', 'oprosti', 'molim te'...

Dragi prijatelji želim vam uputiti te riječi, ali i moliti Vas da me uključite u vaše svete molitve pred čudotvornim likom Majke Božje Bistričke.

U petak 13. srpnja 2018. godine, u zajedništvu sa svima vama, želim zahvaliti Gospodinu na milosnom daru služenja u Svetištu Majke Božje Bistričke, ali i moliti za milost i snagu pred nadolazećim životnim izazovima. Nakon sv. mise sve Vas pozivam na oproštajno druženje u dvorani mladih.

vlč. Ivan Zovko

Kako do nas?