logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Marija Cipriš

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga teta, šogorica, gospođa Marija Cipriš - Maca blago u Gospodinu preminula u subotu, 27. travnja 2019. godine nakon duge i teške bolesti u 76. godini života.

Posljedni ispraćaj drage pokojnice bit će u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u 15.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: nećak Darko sa suprugom Biserkom,  Anom i Tomislavom, nećakinja Marinka sa suprugom Stjepanom, Domagojem i Tamarom, šogorica Đurđa, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?