logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Otkazano - Koncert duhovne glazbe i svjedočanstvo Tatiane Cameron - Tajči

U sklopu proslave Svetkovine Majke Božje Bistričke i velike manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, ove je nedjelje na bistričkoj Kalvariji, uz svjedočanstvo vjere, koncert trebala održati Tatjana Matejaš Tajči. No, zbog preklapanja termina s utakmicom finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske, koncert je otkazan.

U nedjelju 15.7.2018. u 19:30 održat će se koncert duhovne glazbe i svjedočanstvo Tatiane Cameron - Tajči na Bistričkoj kalvariji na 12. postaji.

Tatiana Tajči Cameron je međunarodno priznata glazbenica, autorica i certificirani life coach. Kroz glazbu, kolumne, radionice, konferencije i video emisije Tajči nas tematski upućuje na to da treba više voljeti, težiti ka iscjeljenju duhovnih i emotivnih rana i na taj način biti izvorom pozitivnih promjena u svijetu.


Publici u Hrvatskoj i regiji poznata je po karijeri tinejdžerske zvijezde i hitu Hajde da ludujemo. U SAD-u je održala više od tisuću duhovnih koncerata i etablirala se kao jedna od vodećih umjetnica i motivacijskih govornika u Katoličkoj Crkvi.


Živi u gradu Nashvilleu u državi Tennessee s trojicom sinova. Kad nije na turnejama ili s obitelji i prijateljima, Tajči volontira u državnom zatvoru gdje je mentorica zatvorenicama, u organizaciji koja se bori protiv trgovine ljudima EndSlaveryTN i Thistle Farms, koja rehabilitira živote žrtava nasilja, prostitucije i različitih ovisnosti.

Pročitajte Tajčninu kolumnu - O Radosti življenja.

Pogledajte njen kanal na Youtube-u.

Poslušajte pjesmu Sve je moguće.

 

Kako do nas?