logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Ivana Gajski r. Pozaić

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, punica, sestra, teta, strina, ujna, šogorica, gospođa Ivana Gajski r. Pozaić  blago u Gospodinu preminula u srijedu, 8. kolovoza 2018. godine nakon duge i teške bolesti u 79. godini života.

Posljedni ispraćaj drage pokojnice bit će u petak, 10. kolovoza 2018. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: kćeri Dragica i Ankica, unuk Kristijan, zet Danek, braća Ivan i Stjepan s obiteljima te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?