logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Hodočašće u Lurd

STUBIČKI DEKANAT

HODOČAŠĆE U LURD, 27.05- 1. 06. 2016.

6 dana autobusom

1.DAN, petak 27.05:  GORNJA STUBICA – MARIJA BISTRICA – NICA- ST MAXIMINE

Polazak iz  Gornje Stubice u 2,00, iz Marije Bistrice u 2,20. Vožnja kroz Sloveniju, Italiju i Francusku do Nice. Šetnja starim gradom: katedrala sv. Reparate, Cours Saleya, obala. Nastavak puta do St Maximin  la sainte Baume, gdje se u katedrali, prema predaji, nalazi tijelo sv. Marije Magdalene. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2.DAN, subota 28.05.: AVIGNON - LURD

Doručak. Sveta Misa. Nastavljamo put prema Avignonu – gradu koji je imao veliku važnost već za Rimljana, a nama je  poznat po papama koji su u njemu boravili cca. 70 godina u 14. stoljeću. Razgled katedrale Notre Dame de Doms, trga i prekrasne Papinske palače. Nastavak vožnje prema Lurdu, malenom gradiću u Pirinejima, koji je postao najvažnije marijansko hodočasničko svetište na svijetuTu se Marija ukazala maloj Bernardici  18 puta i dala joj važne poruke za čovječanstvo. Smještaj u hotel. Večera.Mogućnost sudjelovanja na poznatoj procesiji sa svijećama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. DAN, nedjelja 29.05: LURD 

Doručak. Sveta Misa. Kratko zajedničko upoznavanje svetišta. Mogućnost kupanja u bazenima  s ludrskom vodom. Ručak. Slobodno vrijeme za mnoštvo duhovnih sadržaja, kupovinu suvenira. Križni put. Večera. Zajedničko sudjelovanje na svjetski poznatoj procesiji sa svijećama. Večera. Noćenje.

 

4. DAN, ponedjeljak 30.05.: LURD

Doručak.  Sveta Misa. Malo hodočašće po Lurdu, na kojem ćemo slijediti mjesta koja su bila najviše vezana uz život Bernardice Soubirous: mlin Boly-mjesto rođenja, zatvor gdje su živjeli, bolnica u kojoj je primila prvu pričest, crkva krštenja . Ručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 

5.DAN, utorak 31.05.: LURD – CARCASSONNE – NICA

Sv. Misa. Oprošaj od svetišta. Doručak. Polazak u smjeru Carcassonne –a , starog srednjovjekovnog grada – utvrde, s dvostrukim zidinama i poviješću dugom  2500 godina. Grad je poznat i po Katarima ili Albigenzima. Šetnja kroz ovaj grad i posjet katedrali sv.Nazarija i Celza. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Nici. Smještaj u hotel.  Večera. Noćenje

 

6. DAN, srijeda 01.06: NICA – ZAGREB – ZABOK- DONJA STUBICA

Doručak. Odlazak u smjeru Monaca. Na putu ćemo navratiti u parfumeriju u  selu Eze i čuti kako se proizvodi parfem. Mogućnost kupovine parfema. S vidikovca iznad kneževine Monaco vidjet ćemo panoramski Monaco, Monte Carlo i La Condamine, tri gotovo srasla grada koji čine Kneževinu Monaco. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u domovinu u jutarnjim  satima.

Cijena po osobi: 2650 kn 

Doplata za jednokrevetnu sobu 500 kn

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 40 putnika.

Cijena uključuje:

Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelima 2/3 *, u dvokrevetnim sobama na osnovi  2 puna i 1 polupansion u Lurdu te 2 polupansiona u St. Maximinu, Nici ili okolici, sve razglede prema programu, jamčevina, troškove organizacije i provedbe putovanja.

Cijena ne uključuje:sve što nije izričito navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.                   

Prijave uz 500kn akontacije u župnom uredu od 29. III. od 9,00h

 

Lurd autobusom STUBIČKI DEKANAT 2016.
08. ožujka 2016. 277,59 KB

Kako do nas?