logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Hodočašće u katedralu

TIJELO SV. LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA U KATEDRALI

U četvrtak 14. travnja tijelo sv. Leopolda biti će cijeloga dana u katedrali izloženo vjernicima na štovanje.

U 19 sati svečanu misu predvoditi će kardinal Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske i BiH i provincijalima redovničkih zajednica.

Nakon mise je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu  Sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje nakon svečanog dočeka slijedi bdjenje i mogućnost ispovijedi do ponoći.

- polazak u 16 sati - povratak sat vremena nakon mise-ispraćaja

- cijena 40Kn, prijave u župnom uredu od 29. III. od 9,00h

 

Kako do nas?