logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Franjo Lacković

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, pradjed, tast, svekar, brat, gospodin Franjo Lacković  blago u Gospodinu preminuo u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine nakon duge i teške bolesti u 77. godini života.

Posljedni ispraćaj dragog pokojnika bit će u subotu, 10. kolovoza 2019. godine u 15.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivao u miru Božjem!

Ožalošćeni: supruga Aurea, kćeri Vesna, Božica i Štefica, sinovi Dražen, Ivica i Mario, unuke Valentina sa suprugom Bojanom i Jana, unuk Erik, praunuk Lucas te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?