logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Veliki tjedan suočava nas sa znakovima i iskustvima nedostataka i praznine. A vjera nam omogućuje baš u životnoj praznini otkrivati prisutnost Živoga. To je iskustvo uskrsnoga jutra koje je anđeo objavio ženama: »Nije ovdje! Uskrsnuo je!« Stoga, u svakoj ljudskoj praznini odjekuje vijest da nam je po Uskrsnulomu Gospodinu darovana punina. Jer čovjek nije stvoren za prazninu, nego za Puninu.
U nedjelju Uskrsnuća Gospodinova Crkva moli: »Bože, ti si danas po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu.« To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo. Život vječni za nas počinje kada se sjedinimo s Božjim Sinom, kada prihvatimo Boga koji nam se daje i koji se predao za nas. U tom vidu i kušnje kroz koje prolazimo obasjane su svjetlom Uskrsa, koje ostaje našom novom snagom i utjehom
˜— Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, U Velikomu tjednu 2020.

kip

Dragica Hoić r. Pozaić

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, sestra, punica, ujna, gospođa Dragica Hoić r. Pozaić blago u Gospodinu preminula u subotu, 10. kolovoza 2019. godine nakon kratke i teške bolesti u 67. godini života.

Posljedni ispraćaj drage pokojnice bit će u utorak, 13. kolovoza 2019. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: kćeri Ljerka i Višnja, zetovi Davor i Krunoslav, unuke Tea, Petra i Marta, braća Alojz i Dragutin, te ostala rodbina i prijatelji.

AUTOBUS POLAZI OD SREBAČIĆA U 15.00 SATI I OD VATROGASNOG DOMA U 15.15 SATI.

Kako do nas?