logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putovima. To svjetlo nije samo svjetlo koje govori o onome što slijedi poslije smrti; to je svjetlo koje osvjetljava naš život ovdje i sada. Naime, upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću, na koju nas usmjerava Marijin hvalospjev.
Ona poziva da se ne bojimo Boga, jer On svojom veličinom ne može biti 'konkurent' našem životu, njegova veličina ne umanjuje našu slobodu. Marija dobro zna: ako je Bog velik u našem životu i mi smo veliki. Ako je Bog malen u našem životu i mi smo maleni; sužuju se naši vidici, slabi naša nada, prostor našeg djelovanja postaje tako uzak i malen da ne može prihvatiti druge, dopustiti im da uz nas postoje i djeluju.
˜— Kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2020.

kip

U tijeku je čišćenje i privremena sanacija

Započeli smo s obnovom...
Želimo zahvaliti svim vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju požara: vatrogasci ZJVP Zabok – ispostava Marija Bistrica, članovi DVD-a Marija Bistrica, DVD Tugonica-Podgrađe, DVD Laz iz VZO Marija Bistrica, DVD Bedekovčina, ZJVP Zabok. Ukupno je na intervenciji bilo preko 30 vatrogasaca, sa 7 vozila – 5 navalnih i 2 autocisterne.
Hvala također svima koji su nam se javili te svima koji su ponudili svoju pomoć.

Kako do nas?