logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Biciklijada "4 kapelice"

U nedjelju 10. lipnja 2018. održava se biciklijada "4 kapelice". Dobrodošli!
 
Crkva na otvorenom bl. Alojzija Stepinca
11:00 Sveta misa uz blagoslov biciklista i bicikala
 
Kružna biciklistička ruta nalazi se na području Općine Marija Bistrica.
Okupljanje u 12:30 sati – Crkva na otvorenom (Kip pape Ivana Pavla II) mogućnost registracije bicikla.
Početak rute u 13:00 sati. Kapelica Marija Magdalena, Sv. Rok i crkva na Vinskom Vrhu biti će otvorene za razgledavanje.

Dužina rute: 13,5 km

Tip rute: asfalt/makadam, namijenjena za brdski biciklizam

Opis rute:

Polazak Zagrebačkom ulicom pokraj kapelice Sv. Ladislava i nastavak po obilaznici do kapelice Marija Magdalena. Dalje spuštanje do Podgrađa i kapelice Sv. Roka gdje će biti pauza s okrjepom. Nastavljamo usponom do Crkve na Vinskom Vrhu i polako se cestom vraćamo u centar na cilj, točnije na ispred Bluesun hotela Kaj.
Za osiguranje svih sudionika brinut će policijski službenici i članovi Vatrogasne postrojbe Marija Bistrica.

 

Kapelice:

1. SV. LADISLAV - Podgorje Bistričko
2. SV. MARIJA MAGDALENA - Hum Bistrički; voda
3. SV. ROK - Podgrađe;  voda, sokovi
4. PRASVETIŠTE - KAPELICA NA VINSKOM VRHU; voda, sokovi


U 15:30 „BLUESUN HOTEL KAJ“ Ručak za sudionike biciklijade (grah s kobasicom) zabava uz "Črlene lajbeke" i izvlačenje nagrada...

Kako do nas?