logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Anita Zajec r. Ožvačić

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga supruga, majka, baka, prabaka, svekrva, punica, sestra, teta, ujna, gospođa Anita Zajec r. Ožvačić iznenada blago u Gospodinu preminula u utorak, 1. listopada 2019. u 79. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u četvrtak, 3. listopada 2019. godine u 15.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici   

Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: suprug Juraj, kći Suzana, sin Berend, unuci Ivan sa suprugom Sandrom, Marko, Laura i Vilim, praunuci Ejla i Evan, zet Mladen, snaha Lucija, sestra Ljiljana i brat Dubravko sa obiteljima, bratići i sestrična, nećaci i nećakinje, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?