logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

Ana Hižar r. Prugovečki

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naša draga majka, baka, prabaka, svekrva, teta, ujna, strina, gospođa Ana Hižar r. Prugovečki blago u Gospodinu preminula u četvrtak, 30. studenog  2017. godine u 92. godini života.

Posljednji ispraćaj drage pokojnice bit će u petak, 1. prosinca 2017. godine u 14.30 sati na mjesnom groblju u Mariji Bistrici.    

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Majke Božje Bistričke nakon sprovoda.

                             Počivala u miru Božjem!

Ožalošćeni: sin Stjepan, snaha Mirjana, kćeri Katarina i Barbara, zet Stjepan, unuci Zoran, Jasna, Marija, Kristina sa suprugom Ivanom i Ivana sa suprugom Darkom, praunuci Kristijan, Gwen, Ana, Mirko, Dora, Karla i Paula, šogorice, te ostala rodbina i prijatelji.

Kako do nas?