logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

Draga braćo i sestre, Bog se danas raduje. Bog se raduje gledajući nas. Blažena Djevica Marija je s nama, a Božja radost naša je jakost. Draga djeco, Vas posebno pozdravljam. Bog se vama raduje. Bogu je drago što ste ovdje kod Majke Božje, Majke Isusove. Dragi mladi, Vama se isto Bog raduje. Vama koji ste u tako velikom broju došli na ovo hodočašće. Našim obiteljima koje su danas ovdje zajedno. O, što je to lijepo kada obitelj zajedno hodočasti Majci Božjoj. To nek bude redovita praksa, zavjet godišnjeg našeg hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj. Toliki ste došli pješke. To je znak koji govori. Sve to draga braćo i sestre nam ukazuje na ovo; kako ima puno dobra među nama. Nije naša zemlja samo lijepa domovina, u njoj su i dobri ljudi. To nek bude snaga i molimo Boga da nam dade tu milost da bude i u toj lijepoj domovini sve bolje uređeno. Da budu ljudi još zadovoljniji, ali nekad smo i opterećeni jer kao da nas se stalno pritišće nekim ružnim stvarima i crnim vijestima, kao da nema toliko dobra u našoj sredini. Stoga, ustanimo i gledajmo na ono dobro i to dobro širimo. Izazovimo to dobro da bude Božji blagoslov u našoj sredini, u našoj domovini Hrvatskoj.
˜— kardinal Josip Bozanić, Velika Gospa 2016.

kip

4. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

4. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održat će se u subotu, 21. listopada 2017., uoči spomendana sv. Ivana Pavla II., pape.

Svečanu misu u 11 sati predvodit će biskup sisački Vlado Košić u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, u slučaju lošeg vremena misa će biti u Bazilici. Pjevanje predvodi zbor župe bl. Alojzija Stepinca pod ravnanjem mo. Miroslava Švirtliha, Kutinska Slatina. Ministranti župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea, Trnovčica i župe bl. Alojzija Stepinca, Kutinska Slatina.

Nakon Mise - štovanje relikvija sv. Faustine i sv. Ivana Pavla II.

Za 14 sati predviđena je pobožnost križnog puta na Kalvariji, a u 15 sati pobožnost u čast Božjega milosrđa (bazilika).

U 16 sati održat će se kazališna predstava: Faustina - Božje ime je milosrđe fra Ivana Lotara OFMConv, u izvedbi Radnika Milosrdnog Isusa iz Pule. Predstava će se izvesti u Domu kulture i traje oko 2 i pol sata. Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa potiče sve hodočasnike da ostanu i pogledaju ovaj divan prikaz života sv. Faustine te da u svoj hodočasnički raspored uvrste i predstavu te povratak predvide za kasnije.

Vezano uz sv. Ispovijed toga dana: bilo bi dobro da se hodočasnici ispovjede ranije kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i budući da svi svećenici žele sudjelovati u slavlju sv. Mise.

Kako do nas?