logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

4. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

4. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održat će se u subotu, 21. listopada 2017., uoči spomendana sv. Ivana Pavla II., pape.

Svečanu misu u 11 sati predvodit će biskup sisački Vlado Košić u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, u slučaju lošeg vremena misa će biti u Bazilici. Pjevanje predvodi zbor župe bl. Alojzija Stepinca pod ravnanjem mo. Miroslava Švirtliha, Kutinska Slatina. Ministranti župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea, Trnovčica i župe bl. Alojzija Stepinca, Kutinska Slatina.

Nakon Mise - štovanje relikvija sv. Faustine i sv. Ivana Pavla II.

Za 14 sati predviđena je pobožnost križnog puta na Kalvariji, a u 15 sati pobožnost u čast Božjega milosrđa (bazilika).

U 16 sati održat će se kazališna predstava: Faustina - Božje ime je milosrđe fra Ivana Lotara OFMConv, u izvedbi Radnika Milosrdnog Isusa iz Pule. Predstava će se izvesti u Domu kulture i traje oko 2 i pol sata. Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa potiče sve hodočasnike da ostanu i pogledaju ovaj divan prikaz života sv. Faustine te da u svoj hodočasnički raspored uvrste i predstavu te povratak predvide za kasnije.

Vezano uz sv. Ispovijed toga dana: bilo bi dobro da se hodočasnici ispovjede ranije kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i budući da svi svećenici žele sudjelovati u slavlju sv. Mise.

Kako do nas?