logo
Background

Hrvatsko nacionalno svetište

Majke Božje Bistričke

U Isusu, Sinu Božjem, rođenom od Djevice Marije, zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Gospodina. Zbog toga je svatko od nas ljubljen od Boga. Božja dobrota zahvaća sve ljude, svaki ljudski stvor, svaku ženu i svakoga muškarca. U tome je i tajna božićne radosti i veselja, božićne dobrote i mira, što se tako spontano o Božiću razliježe na ljude dobre volje i potiče pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. I ovih će se dana postaviti izravno pitanje o tome što je privlačno u Božiću, zašto ljudi rado dolaze u crkve, zašto su drukčijega raspoloženja, što ih potiče na dobro…

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.
˜— kardinal Josip Bozanić, Božić 2017.

kip

27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 27. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Hodočašće će se održati u nedjelju 6. listopada. Uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću će sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb) za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (jedan autobus za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo). Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama/Gradu Zagrebu su Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja koje u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata organiziraju odlazak braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata na hodočašće.

Do 7.45 sati planiran je dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu
U 10.15 sati je početak koncelebrirane mise
Od 12.30 sati je podjela toplog obroka hodočasnicima
U 15 sati je početak Križnog puta
Od 17 sati planiran je odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice

Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi hodočašće na Prvom programu od 9.58 h.

Kako do nas?